Laptele in dieta pisicii: recomandat sau de evitat?

Puii de pisică au nevoie de lapte de mamă pentru a se putea dezvolta în mod corect. În cazul în care ai adoptat un pisic care nu poate beneficia de lapte matern, este bine să îl hrăneşti cu biberonul cu lapte. E foarte important ca, în primele luni de viaţă, pisicuţele să consume lapte, deoarece acesta este bogat în nutrienţi şi vitamine care produc anticorpi şi ajută organismul să devină rezistent, însă, odată ce pisica devine adult, corpul său nu mai are nevoie de aceste substanţe pentru a se menţine sănătos.

În general, pisicile sunt intolerante la lactoză, motiv pentru care stăpânii le elimină laptele din alimentaţie. Totuşi, foarte multe feline adoră laptele şi cer, cu ochii lor mari şi nevinovaţi, să li se facă pe plac. În acest caz, poţi să-i dai, într-o cantitate mică, pentru a-şi satisface pofta, iar dacă nu observi niciun fel de efecte secundare (vomă, diaree), înseamnă că organismul său acceptă lactoza.

Laptele nu trebuie să fie o componentă permanentă în dieta pisicii, însă, din când în când, poţi să-i strecori câteva picături în castronel, deoarece şi pisicile au nevoie de lichide, nu doar de mâncare uscată. Laptele de vacă nu este, totuşi, cea mai bună opţiune. Pentru momentele în care vrei să îţi răsfeţi mica felină cu lăptic, cel mai bine e sa i-l procuri din petshop, unde găseşti lapte ce nu conţine lactoză. Astfel, pisica va fi fericită, iar tu vei fi liniştit ştiind că stomacul ei este în siguranţă.