5 lucruri pe care (probabil) nu le stiai despre pisici

Mustatile pisicii sunt de trei ori mai groase decat celelalte fire de par. Acestea le ajuta pe pisicuta sa se orienteze in spatiu si sa simta obiectele care se afla in stanga si in dreapta lor. De asemenea, sunt un bun indicator al starii de spirit. Daca mustatile pisicutei sunt relaxate, inseamna ca aceasta nu este foarte fericita.

Si pisicutele au amprente, dar nu, nu pe labute. Daca oamenii se diferentiaza prin amprentele diferite de pe degete, ei bine, pisicutele se deosebesc prin nasucurile lor. Exact! In lume nu exista doua pisici care sa aiba aceeasi „amprenta” a nasului.

Micutele feline au mai multe oase in corp decat un om. Oamenii au 204 oase, pe cand pisicile au nici mai mult, nici mai putin de 230 de oase.

Pisicutele se nasc surde. In cazul pisicilor, simtul auzului se devolta abia dupa cateva saptamani de viata. Un alt lucru inedit despre pisici este faptul ca ele au un simt mult mai dezvoltat al mirosului decat multe dintre animale. Asadar, daca pisicuta se agita in jurul litierei fara sa-si faca nevoile, este probabil din cauza faptului ca o deranjeaza mirosul neplacut care persista.

O pisica poate naste pana la 100 de pui intr-o viata. De asemenea, ea poate naste de la unul la opt pui o singura data, iar acest lucru se poate intampla de doua-trei ori pe an. Conform statisticilor, in adaposturile cu animalute fara stapani exista mai multe pisici decat caini.