Ciocolata, otravitoare pentru animalele de companie

Oricat ar fi de benefica si de gustoasa pentru oameni, ciocolata este un adevarat pericol pentru prietenii nostril necuvantatori. Acest aliment contine theobromina, o substanta cu gust amar, pe care o putem gasi in boabele de cacao, de cafea, dar si in frunzele de ceai. Theobromina are un efect similar cu cel al cofeinei si este otravitoare pentru toate animalele de companie.

Aceasta substanta actioneaza ca un diuretic, stimuleaza ritmul cardiac si excita sistemul nervos. Desi pentru noi ciocolata este un deliciu care adduce chiar si beneficii organismului, pentru animalutele noastre, ea reprezinta o sursa sigura de intoxicatie si otravire. Consumul de ciocolata poate cauza probleme cardiovasculare, digestive, dar poate afecta si sistemul nervos al animalului de companie.

Cum se trateaza intoxicatia cu ciocolata? In cazul in care animalul dumneavoastra a ingerat, chiar si accidental, o doza de ciocolata, este recomandat sa-l duceti de urgenta la medicul veterinar. Nu-i administrati lapte si nu-l tratati cu leacuri pe care le stiti din “batrani”. Singura solutie este ca animalul sa fie consultat de un medic specialist, sa urmeze in continuare o dieta speciala si sa mearga periodic la cabinetul veterinar pentru noi controale.

Ciocolata este otravitoare pentru caini, pisici, hamsteri si alte animale mici. Acelasi efect daunator pentru animale il au si strugurii si stafidele. Consumul acestor doua alimente poate provoca chiar si insuficienta renala.

Daca vreti sa le oferiti ceva dulce animalutelor de companie, puteti opta pentru ciocolata creata special pentru ele.