5 alimente pe care sa NU le incluzi in dieta pisicii tale

Pisicile sunt destul de sensibile, iar o dietă nepotrivită le-ar putea provoca numeroase afecțiuni, stări depresive și chiar boli destul de serioase.

Dacă tocmai ți-ai mărit familia cu un nou membru din categoria felinelor și nu știi exact ce poate mânca și ce nu, iată o listă cu 5 alimente pe care nu trebuie să i le dai niciodată:

  1. Ceapă/usturoi

Mulți dintre voi se vor uita acum mirați spunând „Ceapă? Usturoi? Cine i-ar da așa ceva pisicii?”. Ei bine, ați fi surprinși să aflați câte tipuri de oameni există pe lume și câtă inconștiență pot avea unii dintre ei. Chiar dacă știm că tu nu faci parte  din acea categorie, e bine să știi, totuși, că ceapa și usturoiul pot distruge celulele roșii din sângele pisicii, provocându-i anemie și multe alte afecțiuni periculoase. Evită să o hrănești cu mâncăruri gătite care conțin ceapă/usturoi.

  1. Ciocolata

Ciocolata conține o substanță numită teobromină, care este extrem de toxică la animale. Poate provoca atacuri de cord, stări de vomă, diaree, așa că evită să-i dai pisicii dulciuri care conțin ciocolată. Nici măcar cantitățile minuscule nu sunt acceptate.

  1. Pește crud

Acesta conține o enzimă care distruge cantitatea de vitamina B din corp. Astfel, mai ales dacă este netratată, această afecțiune poate cauza moartea pisicii.

  1. Ouă crude

Ouăle crude conțin o enzimă numită avidin, care, ca și în cazul anterior, micșorează capacitatea organismului pisicii de a mai absorbi vitamina B. Ele mai pot conține și bacteria numită Salmonella.

  1. Lapte de vacă

Laptele special preparat pentru pisici, care poate fi găsit în orice petshop, este potrivit în dieta felinei tale, însă cel natural îi poate provoca stări de vomă, diaree și alte afecțiuni grave.