British Shorthair

Spre deosebire de alte rase cu parul scurt, British Shorthair sunt, in general, pisici calme atunci cand ating maturitatea. Sunt foarte afective, se ataseaza rapid de oameni si se adapteaza rapid in natura. De asemenea, British Shorthair sunt foarte usor de dresat.

British Shorthair este, probabil, cea mai veche rasa de pisici engleze. Cu toate acestea, originea lor este plasata in Roma antica. Initial, aceste pisici erau laudate pentru puterea fizica si pentru abilitatea de a vana. Astazi, aceste pisici au devenit aristocrate si nu mai sunt “pisicile de strada” de altadata.

Un British Shorthair are un piept puternic, picioare scurte, labute rotunde si coada groasa la baza si subtire la varf. Capul unei astfel de pisici este rotund si prezinta un spatiu mare intre urechi. De asemenea, ochii sunt rotunzi si larg deschisi. Cat despre zambet, acesta nu a fost portretizat nicaieri mai bine decat in “Alice in Tara Minunilor”, de catre pisica de Cheshire, care, la origini, era un British Shorthair. Blana unei astfel de pisici este unica: scurta, densa, asemenea unei mochete.

Majoritatea crescatorilor de British Shorthair recomanda hrana uscata de calitate. O astfel de pisica trebuie hranita cu grija, deoarece se poate ingrasa foarte usor, iar durata ei de viata poate fi scurtata. De obicei, pisicile aflate la o varsta mijlocie (5-10 ani) sunt mai predispuse la problemele de greutate. Ele trebuie hranite cu mancare speciala.

In general, un British Shorthair traieste intre 14 si 20 de ani. Este o pisica de talie mare, care poate cantari intre 7 si 9 kilograme (masculi), respectiv 4 si 6 (femele).

De-a lungul timpului, British Shorthair a aparut in numeroase filme si reclame.