Exercitii pentru pisicile supraponderale

Pisica ta s-a îngrăşat prea mult? I-ai schimbat dieta şi totuşi, nu pare să slăbească prea mult? Adaugă puţin sport în rutina ei zilnică. Pisicile sunt animale cărora le place să facă mişcare. Cu toate astea, chiar şi ele pot deveni leneşe în anumite perioade ale vieţii. Iată câteva exerciţii care le pot ajuta să se menţină în formă. 

Înainte de a “pune la treabă” pisica, fă-i un control medical la cabinetul veterinar şi asigură-te că nu suferă de nicio boală care o poate împiedica să facă mişcare. Dacă totul este în regulă, apucaţi-vă de exersat!

1. Laserul

Laserul va înnebuni întotdeauna pisicile. Plimbă luminiţa roşie prin casă şi atrage-i atenţia pisicii. Mută-l rapid dintr-o parte în alta pentru a determina pisica să alerge. Urcă lumina pe pereţi pentru ca pisica să facă sărituri înalte.

2. Jucării cu pene

În orice petshop vei găsi cel puţin o jucărie tip băţ, decorată cu pene şi fulgi care va stârni interesul pisicii cât ai zice “peşte”. Achiziţionează o astfel de jucărie şi foloseşte-o cel puţin câte jumătate de oră de două ori pe zi. Pisica va alerga după jucărie, va face sărituri şi îşi va folosi toţi muşchii pentru a prinde penele.

3. Exerciţii cu recompense

Unele pisici sunt atât de leneşe încât nici nu vor să se joace. Care e soluţia? Cumpără de la petshop recompensa căreia pisica nu-i poate rezista. Ţine recompensa în mână (batonul, hrana uscată sau orice altceva îi este pe plac) şi încurajeaz-o să se urce pe un scaun, apoi să coboare, să alerge, să se urce pe ceva şi mai înalt şi tot aşa. Dacă ai un ansamblu pentru pisici, poţi “fugări” felina de sus în jos de-a lungul ansamblului. Nu uita să ţii recompensa în mână şi să-i oferi din când în când căte o bucăţică pentru ca pisica să rămână determinată şi să alerge în continuare.