Ce trebuie sa-i cumperi noii tale pisicute

Ai decis că ar fi momentul să-ţi iei un animăluţ de companie care să-ţi înveselească zilele? Ei bine, în cazul în care ai optat pentru o pisicuţă simpatică, trebuie să-ţi spunem că e nevoie să te aprovizionezi cu câteva produse de bază înainte de a-i face primirea în noua casă micuţei feline.

Mancare si boluri

O pisicuţă are nevoie atât de hrană uscată, cât şi de hrană umedă. Asigură-te că optezi pentru tipul de hrană potrivit vârstei noii tale pisici (hrană junior pentru puii de pisică sau adult pentru pisicile adulte). Achiziţionează un bol pentru mâncare şi un bol pentru apă. Nu uita! Pisica trebuie să aibă întotdeauna la dispoziţie mâncare şi apă proaspătă! Dacă îţi permiţi, poţi opta, desigur, pentru sisteme automate de hrănire.

Litiera si nisip

Pisica este una dintre cele mai curate fiinţe necuvântătoare. Ea se va adapta numaidecât la noul mediu. Pentru a te asigura că se simte comfortabil, cumpără-i o litieră mare şi nisip pentru a-i crea spaţiul unde să-şi poată face nevoile. Amplasează litiera în baie.

Jucarii

Ştim că pisicile adoră să se joace atât atunci când sunt pui, cât şi atunci când devin adulte. Deşi o mare parte din zi o petrec dormind, atunci când se trezesc, ele sunt pline de energie. Achiziţionează pentru noul tău animăluţ un sisal pe care să-şi ascută ghearele şi câteva jucării mici (mingiuţe, şoricei, jucării prevăzute cu puf şi pene).

Trusa de prim-ajutor

Trebuie să fii pregătită pentru orice situaţie. Cumpără o trusă în care să ţii un unguent cu antibiotic, câteva pastile de deparazitare internă, un produs de deparazitare externă, bandaje, vitamine etc. Foloseşte-le la recomandarea medicului veterinar!

Cusca

Vor exista situaţii când va fi nevoie să-ţi duci pisicuţa la medicul veterinar sau să o iei cu tine atunci când pleci în vacanţe. De aceea, este necesar să îi cumperi o cuşcă de calitate, care să-i confere sentimentul de siguranţă atunci când o scoţi la „plimbare”.

Patut

Desigur, pătuţul nu este neapărat o necesitate, întrucât pisica se poate obişnui să doarmă oriunde. Totuşi, dacă vrei să-i creezi un spaţiu doar al ei, cumpără-i şi un pătuţ comfortabil în care ea să se retragă atunci când simte nevoia.