De ce musca pisicile

Deși pare greu de crezut, la pisici, mușcatul poate fi o formă de comunicare – mai ales atunci când felinei tale nu îi plac anumite lucruri. Pisicile pot mușca dacă sunt speriate, sau în momentul în care nu vor să fie atinse.

Chiar dacă ție ti se pare că joaca voastră este amuzantă, pisica ar putea fi de altă părere și de aceea ea reacționează așa. Pe de altă parte, uneori, pisicile mușcă în joacă, la fel cum, alteori, ele zgârie din același motiv. E important să o înveți de mică să nu muște, iar asta include și faptul că tu nu trebuie să îți folosești mâinile pe post de instrumente de joacă. Știm cu toții cât de greu e să reziști tentației de a o atinge, de a o gâdila, de a o lua în brațe, însă odată ce pisica ta devine adultă, și acei dințișori drăgălași cresc odată cu ea.

Găsește activități care să nu implice folosirea mâinilor tale și dă-i de înțeles că nu are de ce să-I fie teamă atunci când te apropii de ea. Chiar dacă tu și pisica aveți o relație foarte strânsă, e posibil ca, dacă vei face mișcări bruște cu mâinile în timp ce vă jucați, ea să creadă că faci un gest de agresiune și atunci va mușca.De asemenea, pisicile au anumite zone ale corpului în care nu le place să fie atinse. Printre acestea se numără picioarele din spate, pernuțele, sau pieptul.Totuși, dacă pisica ta docilă începe să muște din senin atunci când o atingi într-o anumită zonă, e bine să o duci la veterinar pentru un control, pentru că e posibil ca ea să aibă o durere în acea parte a corpului.

.