Cum sa decodezi comportamentul pisicutei

Pisica ta îti transmite zilnic tot felul de mesaje cu ajutorul limbajului corpului sau. Depinde doar de tine sa interpretezi cum trebuie acele semnale. Pozitia urechilor, a cozii sau modul în care priveste, toate sunt gesturi prin care animalutul tau încearca sa exprime ceva.

Urechile. Felinele exprima foarte mult prin pozitia urechilor lor. Este una dintre cele mai rapide modalitati prin care ele îti transmit starea de spirit pe care o au. Urechile îndreptate spre fata înseamna ca pisica e fericita, pe când cele lasate pe spate sau în laterale înseamna ca e ori suparata sau nervoasa ori foarte speriata.

Ochii. Pisicile tind sa fie indiferente prin firea lor, însa atunci când vor sa transmita ceva se folosesc de privire, devenind foarte expresive. Ochii larg deschisi sugereaza ca ea e foarte atenta la tine. Totusi, ai grija sa nu confunzi cu privirea insistenta. Atunci când nu clipeste de tot, mica felina doreste sa nu fie deranjata. Pe de alta parte, daca ochii sunt putin cazuti, iar ea clipeste des e semn ca e învaluita de fericire si vrea sa aiba parte de atentie si afectiune. În momentele în care pupilele sunt foarte dilatate, pisica se simte amenintata si pusa în pericol, asa ca acorda-i putin spatiu si liniste pâna se calmeaza.

Mustatile. Exact ca în cazul urechilor, mustatile îndreptate spre spate si încordate transmit suparare si agresivitate, pe când cele relaxate spre fata reprezinta o pisica fericita.

Coada. Daca în cazul câinilor datul din coada semnifica bucurie, pentru feline lucrurile stau fix pe dos. Atunci când coada i se misca cu putere dintr-o parte în cealalta e clar ca pisica e suparata foc. O pisica relaxata îsi tine codita în jos si o ridica în sus atunci când vrea sa te „salute”.

Postura. O pisica dornica sa atace se va impune, încercând sa para cât mai mare cu putinta. Daca îi este frica, postura va fi total diferita. Ea se va aseza pe burta cu labutele ascunse sub ea si va încerca sa para mica de tot.