5 mituri despre pisici

Fie ca iubesti de-o viata pisicile, fie ca ai adoptat recent una, conceptia ta despre aceste animale fascinante poate fi una gresita. Sunt multe lucruri neprevazute pe care le face o pisica. De aceea, astazi va vom prezenta 5 mituri despre pisici si adevarul din spatele lor.

Pisicile pot explora exteriorul pe cont propriu. Desi probabil ne gandim ca pisica vrea sa isi redescopere instinctul de vanator, este destul de riscant sa o lasam singura afara. Este bine de stiut ca pisicile care stau in casa sau in apartament traiesc de 3 ori mai mult decat cele de afara, deoarece nu sunt expuse la parazitii, infectii etc. Cel mai indicat este sa iti plimbi pisica in lesa sau sa-i amenajezi un mic spatiu verde pe care sa-l poata explora.


Pisicile cad tot timpul in picioare. Nu tocmai. Intr-adevar, in timpul caderii, pisicile isi rotesc capul si intreg corpul pentru a ateriza in picioare. Dar, in cazul in care nu au destula distanta, ele nu pot efectua acest procedeu. Asadar, tineti-va ferestrele inchise si eliminati orice obiect periculos la care poate sari pisica.

Este in regula sa-i dai pisicii lapte din cand in cand. Nu este o idee buna pentru majoritatea pisicilor. Ele pot face diaree. Asadar, nu exista niciun motiv nutritional pentru care pisicile ar trebui sa bea lapte de vaca.

Daca pisica toarce, e fericita. Nu este exclus, dar pisica poate toarce si daca este emotionata, accidentata, naste sau incearca sa comunice. Este un mijloc prin care incearca sa-si creeze comfort.

Femeile insarcinate ar trebui sa se fereasca de pisici. Inca iti poti mangaia motanul linistita, chiar daca esti pe cale sa nasti. Dar este necesar sa schimbi putin din rutina lui de ingrijire. Motivul? Toxoplasmoza, o boala pe care pisicile o iau de la animale infectate si o pot transmite femeilor insarcinate. Asadar, tine-ti pisica in casa, astfel incat sa nu manance alte vietuitoare infectate. Pune pe altcineva sa aiba zilnic grija de litiera pisicii si fereste-o pe aceasta de alimente crude (carne, ficat etc).