Ce trebuie sa cumperi atunci cand iti iei o pisica

Ai decis că este momentul să îţi îmbogăţeşti familia cu o felină micuţă? Iată care sunt principalele produse de care are nevoie noul tău prieten necuvântător din momentul în care va locui în casă, alături de tine.


Hrană şi boluri

Fie că optezi pentru hrana uscată, cea umedă sau pentru ambele, trebuie să te asiguri că mâncarea pe care o cumperi pentru noua ta pisicuţă este potrivită vârstei şi taliei ei. De asemenea, trebuie să achiziţionezi două sau chiar trei boluri, unul sau două pentru hrană şi unul pentru apă. Cantitatea de hrană trebuie dozată în funcţie de talia pisicii, însă apa proaspătă trebuie să fie mereu la dispoziţia ei.

Litieră, lopeţi şi nisip

Pisicuţele se adaptează numaidecât la noua acasă, dar pentru ca procesul să fie complet trebuie neapărat să aibă undeva în casă o litieră cu nisip curat. Poţi opta pentru litiere deschise sau acoperite, de colţ sau dreptunghiulare. De asemenea, trebuie să cumperi nisip (din bentonită, silicat sau lemn) şi o lopăţică specială cu care să-l cureţi atunci când trebuie schimbat.

Jucării

Pisicuţele sunt animale de companie foarte active, care au nevoie să facă mişcare chiar şi atunci când locuiesc în casă. Cumpără-i pisicii tale jucării prevăzute cu sisal, puf sau pene pentru ca ea să nu se plictisească niciodată.

Cuşcă

Atunci când pleci în vacanţă sau când trebuie să duci pisicuţa la veterinar ori chiar la o expoziţie, ai nevoie de o cuşcă în care animăluţul de companie să se simtă în siguranţă pe parcursul transportului. Modelele sunt felurite, aşa că ai de unde alege.