Ragdoll

Ragdoll, sau “păpuşa de cârpă”, şi-a căpătat numele datorită obiceiului ei de a se relaxa în braţele stăpânului. Blana deschisă a piscii Ragdoll are culori asemnănătoare cu ale siamezei pe faţă, picioare, coadă şi urechi. Nu este o pisică pretenţioasă şi se adaptează rapid la orice situaţie.

Ragdoll este o pisică sociabilă şi este loială stăpânului. Dacă aveţi o astfel de pisică şi vă confruntaţi cu un program încărcat la locul de muncă, este recomandat să vă mai cumpăraţi un animal de companie (câine sau pisică), întrucât Ragdoll nu suportă singurătatea.

Prima Ragdoll a apărut în 1965 în California, din împerecherea unei siameze cu un birmanez. Rasa a devenit din ce în ce mai populară, iar acum este celebră printre iubitorii de feline din întreaga lume. Ragdoll prezintă un comportament ciudat şi anume faptul că se relaxează total când stă în braţele stăpânului, iar muşchii i se destind, făcând-o să arate ca şi cum ar fi făcută din cârpă, de unde şi numele.

Ragdoll este o pisică destul de mare, care poate ajunge la 45 de centimetri în lungime, fără coadă şi chiar la o greutate de 9 kilograme! Are un trup alungit şi musculos, pieptul lat şi gâtul scurt. Capul este mare, urechiile uşor rotunjite, iar ochii ovali şi albaştri. În general, blana unei pisici Ragdoll este semilungă, dar în acelaşi timp uşor de îngrijit şi nu lasă foarte mult păr. Ea poate avea diverse culori: gri-albăstrui, ciocolatiu sau lila.

Datorită caracterului blând, Ragdoll este o pisică de interior şi este de multe ori considerată cea mai bună opţiune când vine vorba de alegerea unui animal de companie pentru apartament. Ea trebuie să consume, în principiu, hrană uscată cu nutrienţi pentru piele şi blană, precum şi hrană umedă. Dacă pisica va fi hrănită cu prea multe alimente destinate consumului uman, atunci blana ei s-ar putea deteriora.