Esti alergic la pisici, dar iti doresti una? Iata remediul!

Deși unele persoane evită pisicile pentru că le e frică de ele sau pur și simplu nu le suportă, există o speranță pentru alergici și care vor să își cumpere o felină. Mulți dintre cei care strănută, au ochii apoși și le curge nasul își pot îmbunătăți toleranța la pisici. Așadar, dacă vă numărați printre aceștia, este recomandat să faceți mai întâi un test alergologic pentru a afla exact de ce tip de alergie suferiți. După aceea, este nevoie să urmați niște pași simpli. Haideți să vedem despre ce este vorba.

Dacă vreți să vă luați o pisică, este bine ca spațiul în care va sta ea să fie curățat de alergeni. Încercați să “scăpați” de acarieni, praf sau mucegai. Dacă vă permiteți, încercați să scăpați de o parte din mobila veche și optați pentru una nouă.

Este recomandat să folosim un remediu natural. Există numeroase spray-uri sau picături antialergice. Aveți grijă ca înainte să vă consultați cu un medic alergolog sau fizioterapeut pentru a alege produsul potrivit.

Înainte de a vă cumpăra o pisică este bine să intrați în contact cât mai mult cu acest animal. Este recomandat să vă vizitați des prietenii cu pisici. Desigur, folosiți cu o oră și jumătate înainte un produs antialergic. Odată ce vedeți pisica, lăsați-o să vă miroasă și mai apoi mângâiați-o. Dacă alergia este sub control, îi puteți permite să vă sară în poală. Puteți repeta experiența și peste câteva săptămâni.

Mergeți la o expoziție de pisici. În cadrul acesteia puteți observa mai multe rase și puteți lua o decizie asupra viitorului animal pe care îl veți cumpăra. Este interesant că multe rase de pisici sunt hipoalergenice, adică nu provoacă alergii. Printre acestea se numără rasele Sphynx, cu părul foarte fin, sau Rex. O altă pisică hipoalergenică este Siberiana, care are în salivă foarte puțină proteină Fel d1 (principalul alergen întâlnit la feline).

Pasul final este vizitarea unui petshop sau a viitorului loc de unde vă veți cumpăra pisica. Îmbrăcați-vă confortabil și luați-vă tratamentul. Încercați să petreceți timp cu mai multe pisici și algeți-o pe cea potrivită. S-ar putea să vă ia ceva timp!