De ce vomita pisica?

Într-adevăr, acesta este un subiect mai sensibil, dar pe care trebuie să-l abordăm pentru a şti care sunt nevoile pisicii noastre. Ai observat că se întâmplă ca micuţa ta felină să verse de-a lungul zilei? Iată care pot fi cauzele.

Pisica ta varsă exact după ce a mâncat? Este posibil să se fi îmbuibat. Ar fi bine să iei în considerare achiziţionarea unui sistem automat de hrănire sau o schimbare de dietă. Nu uita că porţiile de mâncare trebuiesc reglate în funcţie de greutatea, rasa şi vârsta pisicii.

Pisica vomită de mai multe ori în timpul zilei? Fugi la medicul veterinar! De multe ori vărsăturile pot ascunde o afecţiune a ficatului.

Pisica se spală, iar apoi vomită? Cel mai probabil încearcă să scuipe ghemotoacele de păr. Nu uita să-i laşi la dispoziţie un ghiveci cu iarbă pentru ca ea să mănânce cât are nevoie şi să rezolve această problemă.

Ai observat şi alte simptome, cum ar fi sângele  în excrementele pisicii? Mergi de urgenţă la medicul veterinar pentru a-i face un set de analize pisicuţei!

Felina vomită încontinuu de câteva ore şi pare să aibă dureri de stomac ? De asemenea, trebuie să mergi de urgenţă la cabinetul veterinar! Poate fi vorba de o inflamare a pancreasului, însă doar medicul este apt să-ţi dea un diagnostic clar şi un tratament adecvat.

Pisica nu suferă de nicio boală, însă vomită în fiecare zi de ceva săptămâni? Este posibil ca micuţul animal să se confrunte cu o alergie la unul dintre ingredientele regăsite în mâncarea ei. Pentru a rezolva problema, va fi nevoie să îi faci un test specializat pentru a şti sigur la ce are alergie. Apoi, va trebui să consulţi medicul veterinar pentru a-i prescrie o dietă hipoalergenică.