De ce se rostogolesc pisicile

Nu există nimic mai drăgălaş decât o pisicuţă care începe să facă tumbe, să se joace, sau să se alinte în poala ta. Cu toate acestea, te-ai întrebat vreodată de ce pisicile obişnuiesc să se rostogolească pe spate?

Tuturor celor care avem acasă delicatele feline ni s-a întâmplat, măcar odată, să fim surprinşi de giumbuşlucurile pe care mică noastră prietenă începe să le facă din senin, în diferite momente ale zilei.

Ei bine, există o explicaţie pentru care pisicile fac aceste lucruri. Spre deosebire de câini, care obişnuiesc să facă astfel de trucuri în semn de respect şi de supunere faţă de stăpânii lor, pisicuţele se rostogolesc şi fac tot felul de tumbe pentru a atrage atenţia. Narcisiste şi alintate din fire, pisicile adoră să fie mereu în centrul atenţiei şi să aibă parte de un tratament exemplar din partea stăpânilor.

De fiecare dată când încearcă să obţină ceva, ele se folosesc de micile giumbuşlucuri pentru a impresiona şi pentru a-şi atinge scopul. Desigur, asta nu înseamnă că avem de-a face cu nişte creaturi malefice, ci, mai degrabă, cu nişte fiinţe extrem de inteligente care se folosesc de abilităţile lor pentru a se face remarcate.

Uneori, pisicile se rostogolesc şi pentru a se mirosi pe spate, sau chiar pentru a-şi face singure masaj. Având în vedere că aceste feline adora rutina şi confortul, odată ce au început o activitate care le place, o vor repeta mereu, ca un ritual zilnic.
În momentul în care îi acorzi atenţie şi o “lauzi” pentru spectacolul oferit, pisica va înţelege că astfel te poate manipula mai uşor, şi va continua să facă aceste lucruri atunci când va dori să impresioneze.
Aşadar, rostogolitul face parte din “show-ul” zilnic al unei pisici sănătoase, fericite şi pline de energie, iar acest lucru nu poate decât să aducă bucurie celor care o privesc.