De ce mananca pisica iarba?

Felina ta preferată evadează în curte sau se strecoară prinre ghivecele tale în căutarea câtorva fire de iarbă pe care să le mănânce? Nu e cazul ca acest lucru să te surprindă deoarece este absolut firesc pentru ele.

În primul rând, pisicile mănâncă iarbă ocazional pentru a-şi completa nevoile nutriţionale. Ele fac acest lucru din instinct, completându-şi astfel dieta cu vitamine şi minerale care se găsesc în verdeţuri.

Al doilea motiv pentru care felinele consumă iarbă este pentru a-şi calma durerile de stomac şi pentru a elimina ghemele de blană mai rapid. În cazul în care foloseşti pesticide în grădină, ai grijă şi nu o lăsa să mănânce din verdeţurile tratate.

Pentru a-i satisface această nevoie poti planta chiar tu iarbă într-un ghiveci pe care să-l ţii în casă. Astfel, pisica va avea mereu la dispoziţia ei un ghiveci cu verdeaţă sănătoasă din care poate mânca. Puteţi folosi seminţe de grâu sau puteţi opta pentru ghivecele cu seminţe de iarbă normală sau de iarba mâţei pe care le găsiţi în petshop-uri.