Deşi nu există un răspuns concret la această întrebare, şţim că pisicile au nevoie de apă prospătă în fiecare zi, pentru a se menţine sănătoase. Apa este esenţială pentru a ajuta rinichii să “alunge” toxinele din sânge. De asemenea, ea menţine hidratate şi sănătoase anumite ţesuturi.
Consumul excesiv de apă poate fi un semnal de alarmă în cazul pisicilor care suferă de hipertiroidism sau de diabet. Deoarece pisicile beau instinctiv mai multă apă în perioadele toride, este important să ştim care este cantitatea normală pe care ele o consumă. Dacă pisica va începe să bea dintr-odată mai multă apă şi va prezenta şi alte simptome, este recomandat să o duceţi la veterinar.
Ţesuturile unei pisici sunt formate în proporţie de 68% din apă. Coincidenţă sau nu, cam acesta este şi procentajul de apă din hrana “sălbatică” a pisicilor. De cealaltă parte, mâncărurile uscate, de tip boabe, conţin 10% apă, iar cele umede, 78%. Aşadar, o pisică care urmează un regim alimentar pe bază de hrană uscată va consuma mai multă apă decât una care mănâncă mâncare la conservă sau la plic. De asemenea, o pisică care mănâncă ambele tipuri de mâncare, va avea nevoie de apă suficientă.
Aşadar, deşi nu putem determina cu exactitate cantitatea de apă necesară unei pisici, este bine să-i oferim acesteia apă proaspătă şi curată. De asemenea, este bine să verificăm semnele dezhidratării. Dacă apucăm pisica de ceafă, iar pielea se va lăsa rapid, atunci felina este hidratată. În caz contrar, o putem suspecta de dezhidratare.