Cum iti dai seama daca pisica e in calduri?

Pisicile nesterilizate vor intra, mai devreme sau mai târziu, în călduri. Semnele acestui fenomen sunt unele destul de precise și trebuie cunoscute din timp pentru a ști cu ce ne confruntăm. Iată câteva din principalele simptome ale femelelor aflate în călduri.

De îndată ce sosește perioada, pisica va deveni neobișnuit de afectuoasă și se va freca de mobilă, jucării, alte pisici și de oamenii pe care îi preferă. De asemenea, o pisică care nu acceptă să fie mângâiată în general va accepta să fie atinsă fără să facă mofturi.

Își poate petrece destul timp lingându-și zonele genitale. Spre deosebire de celelate simptome, acesta poate fi și un semn al unei infecții urinare, care se poate agrava dacă nu este tratată la timp.

Când este în călduri, pisica va mieuna mai tare ca niciodată. Aceste “chemări” se adresează tuturor motanilor care trec prin zonă.

Pisica va adopta de multe ori o poziție de împerecheat, numită “lordoză”, cu capul în jos, burta aproape lipită de pământ și partea din spate a corpului ridicată. Postura va fi însoțită și de mișcări ritmice ale picioarelor din spate, ca și cum pisica ar “dansa” pe loc.

Dacă pisica nu se împerechează, ea va intra periodic în călduri. La unele, acest fenomen se poate produce o dată la 6 luni, iar la altele, la câteva săptămâni. În cazul în care nu puteți suporta toate aceste simptome, este recomandat să sterilizați pisica.