Dacă îi îngrijim aşa cum trebuie, îi periem în mod regulat şi mergem cu pisica la doctor de 2-3 pe an, dinţii felinei se vor menţine sănătoşi de-a lungul timpului. Iată câteva sfaturi de îngrijire a danturii pisicii.
Dantura pisicii trebuie curăţată în mod regulat! Cum facem asta? Procedeul poate părea destul de dificil la prima vedere, însă dacă pisica este obişnuită încă de mică, periajul dinţilor nu va reprezenta un moment stresant nici pentru ea nici pentru dumneavoastră.
Pentru început, trebuie să ţineţi pisica în braţe sau pe jos, în funcţie de cum se simte ea mai bine. Ţineţi-o pe loc, mângâiaţi-o şi masaţi-i puţin gingiile, după ce aţi înfăsurat tifon îmbibat cu soluţie sterilă prescrisă de medicul veterinar pe unul dintre degetele arătătoare. Imediat ce pisica se obişnuieşte cu senzaţia, puneţi pastă pe periuţa de dinţi specială (ambele speciale pentru pisici, flourul din pasta de dinti pentru oameni este dăunatoare pentru ele!!) şi curăţaţi dinţii, unul câte unul, doar pe partea exterioară. Puteţi opta pentru o pastă de dinţi cu aromă plăcută (peşte, pui etc.) cu care pisica să se obişnuiască repede. Imediat ce aţi terminat periajul, oferiţi pisicii o recompensă pentru ca ea să asocieze momentul cu ceva plăcut. Este recomandat ca sesiunea de periaj să nu dureze mai mult de 2-3 minute.
Dacă pisica prezintă probleme dentare, este indicat să mergeţi la medicul veterinar pentru un periaj profesional şi un tratament adecvat situaţiei.