Cum facem pisica sa se simta ca afara?

Chiar şi o persană crescută toată viaţa ei în casă are un “tigru” în interiorul ei. Această personalitate internă se poate manifesta chiar simpatic, ca atunci când pisica atacă o urmă de soare de pe covor sau încearcă să atace o pasăre aflată de cealaltă parte a geamului. În unele cazuri, poate fi şi distructivă. Vă amintiţi când aţi venit acasă şi aţi găsit întreaga baie devastată? Deşi ştim cu toţii că pisicile sunt mai în siguranţă în casă, trebuie să găsim o modalitate de a le oferi puţin şi din atmosfera de afară. 

Pisica trebuie expusă la soare. Putem face acest lucru şi fără să o scoatem afară, lăsând-o să petreacă ceva timp în faţa unui geam mare. Pisicile au nevoie de soare pentru a produce vitamina D. Aceasta este importantă pentru sistemul lor imunitar şi pentru oase. O expunere regulată la soare nu asigură doar o cantitate adecvată de vitamina D, ci şi ajută pisicile să se relaxeze.

Pisica este un prădător. Are instinctul de a se agăţa de firele de la jaluzele sau să  îţi atace picioarele dis de dimineaţă. Creeaţi-i atmosfera de afară aducându-i în casă ceva de “vânat”. Sunt recomandate diverse videoclipuri cu peşti şi păsări pe care le poate urmări. De asemenea, există numeroase jucării care pot stimula instinctul vânătoresc al pisicii.

Este bine să ieşiţi, din când în când, cu pisica la plimbare. Felinele adoră această activitate, pentru că pot simţi cu adevărat “gustul” de afară, dar se si pot hrani cu iarba. Cumpăraţi-i piscii un ham şi lăsaţi-o să se acomodeze cu el prin casă. Odată ce s-a obişnuit, puneţi-i lesa şi scoteţi-o la o plimbare. Va aprecia din plin!