6 lucruri de care trebuie sa tii cont daca vrei sa adopti o pisica

Adăposturile pentru pisici sunt pline ochi cu animăluţe care mai de care mai simpatice şi mai pufoase. Îţi doreşti să iei una acasă la tine pentru a-i oferi îngrijire şi dragoste? Iată câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont înainte de a finaliza demersurile unei adopţii.

Câte ore pe zi va sta pisica singură? Pisicile pot deveni foarte plictisite şi deprimate dacă tu, ca stâpân, eşti plecat de acasă 10 ore pe zi. Dacă ai un job foarte solicitant, dar îţi doreşti foarte mult o pisicuţă, soluţia ideală este să aduci acasă două feline micuţe de care să ai grijă.

Mai ai alte animale acasă? Ţine cont de faptul că pisicile nu se înţeleg întotdeauna bine unele cu celelalte. De aceea, gândeşte-te mai întâi dacă pisica pe care ai o acasă a mai trăit împreună cu alte pisici şi dacă da, cum au convieţuit. Dacă ai un câine acasă, asigură-te că acesta poate fi prietenos cu pisicile, dar şi viceversa. Dacă ai un hamster sau o reptilă, evită să adopţi o felină.

Ai copii? Pisica pe care o adopţi este blândă, a mai interacţionat cu alţi copii, se poate înţelege bine cu aceştia? Copiii se comportă frumos cu animalele, în general?  Înainte  de a adopta o pisică, răspunde la toate aceste întrebări şi ia decizia cea mai bună.

Ai pregătit casa pentru adăpostirea unei pisici? Casa ta trebuie să fie suficient de mare pentru ca tu să ai locuri unde să aşezi litiera pisicii, bolurile cu mâncare, pătuţul şi diferite jucării. De asemenea, trebuie să fii pregătit/ă pentru puţină dezordine din când în când, jucării lăsate pe podea şi hrană împrăştiată pe jos. Totuşi, nu e cazul să te sperii, nu va dura o veşnicie să faci curăţenie după pisica ta.

Eşti genul căruia îi place să stea în linişte şi să ţină o pisică în braţe sau eşti o fire mai energică căreia îi place mişcarea şi distracţia? În funcţie de caracterul tău trebuie să alegi şi pisicuţa pe care o vei adopta. Unele rase sunt mai energice decât altele aşa că nu uita să pui întrebări înainte de a alege un animăluţ. Află ce rasă este pisica sau, dacă este metisă, din ce rase s-ar fi putut trage părinţii ei. Dacă eşti o fire activă, poţi alege un pui de pisică. În cazul în care preferi liniştea, optează pentru o pisică mai în vârstă căreia să-i oferi un adăpost sigur pentru restul vieţii.