Albastru de Rusia

Albastru de Rusia este bijuteria lumii felinelor. Blana ei scurtă, densă, cu nuanțe arigntii și albăstrui, face un contrast perfect cu ochii verzi, ca de smarald. Nu este de mirare că această pisică era preferată de țarii Rusiei și de Regina Victoria.

Albastru de Rusia este cunoscută și sub denumirea de “pisica arhanghel”. Această rasă este originară din portul Arhanghelsk, situat în apropierea Mării Albe, la 240 de kilometri de Cercul Arctic. Pisicile au fost luat de marinari din întreaga Europă, iar în anii 1880 au apărut în concursurile din Anglia. După Primul Război Mondial, crescătorii au făcut tot posibilul să mențină această rasă și au combinat pisicile Albastru de Rusia cu mai multe feline asemănătoare. Astfel, englezii au folosit British Shorthair sau siameza albastră, iar scandinavii, o pisici asemănătoare din Finlanda.

Albastru de Rusia este o pisică foarte inteligentă. Ea analizează o situație înainte de a acționa și rar intră în probleme. De asemenea, observă oamenii înainte de a interacționa cu ei pentru a determina dacă sunt sau nu demni de atenția ei. Odată ce acest lucru se întâmplă, Albastru de Rusia devine extrem de afectuoasă. Deși este în general tăcută, își poate dezvolta “vocabularul” dacă i se vorbește. Este jucăușă și se înțelege bine cu copiii și cu alte animale. Este o alegere grozavă pentru familia modernă, deoarece își face de lucru când stăpânii nu sunt acasă și se “cuibăresc” în poala acestora când se întorc de la muncă.

Alimentația este unul din cele mai importante aspecte din viața unei Albastru de Rusia. Trebuie să aveți mare grijă la cantitate, deoarece acestor pisici le place să mănânce. Este recomandat să hrăniți pisica de două ori pe zi și de trei ori până la vârsta de 7 luni. La fel de important este ca Albastru de Rusia să aibă aproape în permanență apă proaspătă!