Ajuta-ti pisica sa scape de plictiseala!

În general, pisicile nu văd o problemă în a sta singure acasă cât timp tu eşti plecat/ă la serviciu. Cu toate astea, stând singure în fiecare zi, ele se pot plictisi destul de rău. Ce poţi face pentru a-ţi ajuta pisica să scape de plictiseală?

Amenajează un loc pe care pisica se poate urca pentru a privi pe geam. Dacă ai deja un blat ori un pervaz pe care ea să se suie, eliberează-l şi ridică jaluzelele pentru ca pisica să poată admira priveliştea. Nu uita să închizi toate geamurile înainte de a pleca de acasă!

Cumpără-i un ansamblu pentru pisici! Acestea sunt dotate cu zone de odihnă şi materiale pe care ele îşi pot ascuţi gheruţele. Pisica îţi va fi foarte recunoscătoare pentru investiţia făcută!

molly_friends_five

Dacă nu-ţi permiţi un ansamblu mare pentru pisica ta, achiziţionează unul mai mic sau o scândură îmbrăcată în sisal pe care ea să-şi ascute ghearele. Mută sisalul în locuri diferite în fiecare zi.

800443092224b

Nu uita să laşi la îndemâna pisicii un ghiveci cu iarbă normală sau cu iarba mâţei din care ea să poată mânca ori de câte ori simte nevoia!

Achiziţionează un pătuţ cu pernă în care pisica se poate aşeza atunci când vrea să se odihnească într-un spaţiu doar al ei.

How-to-Leave-your-Cat-Home-Alone2

Înainte de a pleca de acasă, schimbă-i apa, pune-i hrană în boluri şi lasă-i câteva recompense drept surpriză pe care să le găsească atunci când se duce să mănânce.

Caută câteva filmuleţe speciale pentru pisici şi porneşte-le pe televizor sau pe computer înainte de a ieşi pe uşă. Lasă volumul încet pentru ca pisica să nu se sperie.

Dacă ştii că reacţionează bine la muzică, porneşte radioul şi setează volumul încet. Astfel, pisica nu se va mai simţi atât de singură.

Nu uita să-i cumperi câteva jucării pe care să le laşi prin casă pentru ca micuţa felină să-şi umple timpul. De asemenea, poţi lăsa pe podea şi câteva role de carton sau chiar nişte cutii.

186898