Cum ne dam seama de vârsta pisicii

Faptul că pisicile se dezvoltă și cresc în vârstă atât de rapid nu mai e demult un secret. Ele ajung la vârsta de 15 ani în același ritm în care un copil trece prin primul an de viață. De asemenea, o pisică adultă atinge 32 de ani atunci când un copil ajunge la 4. Șocant, nu-i așa? Dar în afara acestor repere, există și alte metode prin care putem estima vârsta pisicii sau, cel puțin, ne putem da seama dacă felina îmbătrânește. Haideți să le aflăm împreună.

Dinții sunt niște indicatori buni ai vârstei, mai ales în cazul pisicuțelor. Primii dinți de lapte apar între 2 și 4 săptămâni, iar dantura permanentă se dezvoltă deasupra celei de lapte și, pe la 3-4 luni, o va înlocui pe aceasta din urmă. La pisicile în vârstă, apariția tartrului este un indicator al vârstei.

Blana unei pisicuțe este fină și moale. Odată ce felina îmbătrânește, blana se va rări și va deveni mai aspră. De asemenea, ea își poate pierde din culoare și poate căpăta nuanțe de alb sau gri, la fel ca oamenii.

Pisicile sănătoase au ochii foarte curați și limpezi, fără a lăcrima sau a fi încărcați. Odată ce piscile înaintează în vârstă, aceste probleme pot apărea.

Amintiți-vă că aceste repere sunt orientative.  Cei mai în măsură să vă răspundă la întrebările legate de vârsta pisicii rămân medicii veterinari.