Ce tinem in trusa de prim-ajutor a pisicii?

Ştim cu toţii că medicul veterinar este cel mai în măsură să consulte pisicuţa şi să o trateze în cazul unei probleme. Dar ce ne facem atunci când nu putem ajunge de urgenţă la doctor? Soluţia cea mai eficientă este să avem întotdeauna la îndemână o trusă de prim-ajutor. Iată ce ar trebui să conţină ea.

Antibiotic

În cazul în care pisica ta a fost rănită sau muşcată, este indicat să cureţi locul şi să îi aplici cât mai repede un unguent cu antibiotic. Acesta îşi va face efectul rapid şi va feri animăluţul de o infecţie cel puţin până ajungi la o clinică veterinară.

Bandaje şi pansamente elastice

Sunt foarte utile atunci când pisica are o rană abia tratată, iar zona trebuie protejată. Un pansament elastic poate fi aplicat şi scos destul de uşor chiar şi fără ajutorul medicului. Totuşi, înainte de a efectua tu acest procedeu, roagă-l pe medicul veterinar să-ţi arate cum se face.

O listă cu contacte de urgenţă

Poate că ai uitat să treci numerele de urgenţă în telefon sau pur şi simplu nu ai nicio carte de vizită a vreunui medic la îndemână. Oricum ar fi, cel mai indicat este să ai în cutia de prim-ajutor a pisicii şi o listă cu câteva numere ale unor veterinari la care poţi apela în caz de probleme.

Carneţelul de sănătate şi o fişă medicală

Este foarte important ca animăluţul tău, fie el de rasă sau nu, să aibă un carnet de sănătate şi o fişă medicală (eventual chiar în interiorul carnetului) unde să fie trecute toate intervenţiile pe care le-a suferit de-a lungul timpului.

Termometru

Pisicuţele, ca orice alt animăluţ, nu prea suferă termometrele. Cu toate astea, e indicat să ai unul în casă pentru eventualitatea în care medicul veterinar te roagă prin telefon să îi iei tu temperatura felinei înainte de a ajunge la cabinet.