Cum sa-ti dezveti pisica de urcatul pe masa

Deşi ultimul lucru pe care ţi-l doreşti e ca în timpul unei cine Fifi a ta să aterizeze în farfuria cu paste, ei s-ar putea să nu i se pară chiar o tragedie micul giumbuşluc.  Pe moment poate că vi se va părea amuzant, însă în timp, faptul că pisica se urcă pe masă va deveni o problemă reală.

Pisica se poate răni dacă obişnuieşte sa sară pe masă, pe blatul de la bucătărie sau în apropierea aragazului. În plus, umblatul pe aceste suprafeţe nu este deloc igienic deoarece ea poate aduce murdărie pe lăbuţe, poate consuma din mâncarea lăsată la vedere şi poate lăsa păr de jur-împrejur. Toate aceste obiceiuri pot fi periculoase pentru om şi îi pot aduce probleme de sănătate.

Ce facem dacă pisica se urcă pe masă? Soluţia nu este deloc una complicată. Trebuie doar să o supraveghem cu atenţie pentru a o prinde exact în acele momente.

Felina nu trebuie lovită de niciun fel pentru că nu va înţelege acest gest şi nu va face altceva decât să se sperie şi să se retragă într-un loc ascuns. De fiecare dată când o prindeţi pe masă, luaţi-o în braţe, aşezaţi-o pe jos şi apoi recompensaţi-o cu ceva de mâncare şi lăudaţi-o pentru că stă unde trebuie.

Pentru că nu veţi avea timp să o supravegheaţi 24 din 24 de ore, aşezaţi pe blatul din bucătărie sau pe masă o folie lungă de aluminiu. Când pisica va sări acolo, sunetul pe care îl va face folia o va deranja foarte tare şi ea va coborî de îndată. O altă soluţie este să folosiţi o cutie cu monede pentru ca felina să asocieze zgomotul puternic cu obiceiul de a sări pe mobila din bucătărie. Atunci când pisica se suie pe masă, agitaţi cutia cu monede. Sunetul produs o va speria probabil definitiv.De asemenea, puteţi folosi substanţe speciale din comerţ pe care să le pulverizaţi pe marginea mobilierului pentru ca pisica să nu-şi mai dorească să exploreze acele “teritorii” noi.

Nu uitaţi să vă gândiţi şi la nevoile pisicii! Pentru a vă menţine animalul de companie fericit, este indicat să-i achiziţionaţi un ansamblu de joacă confecţionat din sisal şi materiale pufoase. Investiţia este ceva mai costisitoare, dar merită. Astfel, pisicuţa va fi fericită, iar dumneavoastră nu veţi mai avea nicio grijă.