Cele mai mari zece feline din lume

Nimeni nu poate nega frumuseţea incredibilă a felinelor, dar nici abilităţile  extraordinare ale celor mai mari dintre ele. Din păcate, multe dintre ele sunt vânate  pentru blană şi ajung să fie pe cale de dispariţie. Noi vă prezentăm astăzi 10 dintre cele  mai minunate feline de talie mare ale lumii.

10. Bobcat

Felina Bobcat trăieşte în America de Nord şi se hrăneşte cu iepuri, rozătoare mici, căprioare sau chiar insecte. Este un vânător solitar care îşi marchează întregul teritoriu  pe care îl domină. Face parte din familia felinelor mari, cu toate astea nu este decât de două sau de trei ori mai mare decât o pisică domestică. Momentan, nu este pe cale de dispariţie, însă rasa sa este în pericol pentru că oamenii îl vânează excesiv pentru blana sa.

9. Ocelotul

Ocelotul a devenit faimos datorită aspectului său care seamănă foarte mult cu cel al unei pisici domestice. Cu toate astea, blana sa aduce cu cea a jaguarului. Trăieşte în America de Sud, America Centrală şi Mexic şi are cea mai bună vedere pe timp de noapte dintre toate felinele mari.

8. Pisica de Caracal

Este de fapt mai mult decât o simplă pisică. Această felină este cunoscută şi apreciată pentru abilităţile sale de a sări şi de a se căţara pe distanţe foarte mari. Se pricepe să se ascundă de oameni şi din cauza aceasta pisica de Caracal este zărită foarte rar.

7. Jaguarundi

Felina din rasa Jaguarundi trăieşte în America de Sud, America Centrală şi Mexic. Spre deosebire de celelalte feline, aceasta preferă să-şi vâneze prada pe timp de zi. Vorbitorii de spaniolă îl numesc pe Jaguarundi “micul leu”.

6. Pisica de marmură

Pisica de marmură este cea mai mică dintre felinele mari. Coada sa, lungă de 45 de cm, o ajută să-şi păstreze un echilibru incredibil atunci când vânează. “Meniul” său constă în veveriţe, păsări şi reptile. Din păcate, acestă rasă este puţin studiată din cauza că este foarte greu de găsit. Se spune că mai există doar 10.000 de exemplare.

5. Jaguarul

Jaguarul este a treia cea mai mare felină a lumii. Seamănă mult cu leopardul, dar este mult mai mare. Este deosebit nu numai datorită blănii ci şi pentru abilitatea sa de a înota. Muşcătura sa extrem de puternică îl face unul dintre cei mai periculoşi prădători.

4. Leopardul de zăpadă

Leopardul de zăpadă trăieşte în munţii Asiei Centrale, în Afganistan şi nu numai. Se adăposteşte în general în peşteri şi nu îi place să se lupte pentru teritoriu. Durata medie de viaţă este între 15 şi 18 ani. Din păcate, specia este pe cale de dispariţie, cu un număr de doar 5.000 de exemplare existente.

3. Leul

Regele junglei. Mai are nevoie de o descriere? Fiind cunoscut ca cel mai puternic dintre  animale, leul preferă zonele de savană şi uneori pe cele de pădure. Este a doua cea mai mare felină a lumii. Leii trăiesc în grupuri, însă femelele sunt cele care vânează şi nu masculii.

2.Ghepardul

Cunoscut şi sub numele de Cheetah, ghepardul este cel mai rapid animal.Poate atinge chiar şi 70 de kilometri pe oră. Vânează în general gazele şi zebre după un plan bine gândit, strategia sa nefiind una la întâmplare. Specia este, din păcate, pe cale de dispariţie.

1. Tigrul

Tigrul trăieşte în sudul şi în estul Asiei. Este recunoscut foarte uşor datorită mărimii sale şi blănii sale unice. În general, locuieşte în apropierea unei ape pentru că adoră să se “bălăcească”. Este, cu siguranţă, una dintre cele mai frumoase “pisici” din întreaga lume.