Cum ii place pisicii sa fie mangaiata?

animals_petting_a_cat_iStock_000021481906XSmall

Daca si tu ai o pisica acasa, stii deja ca ea nu suporta sa fie mangaiata oriunde si oricand vrei tu ci doar atunci cand isi doreste ea. Si mai ales unde isi doreste. Anumite zone mai sensibile de pe corpul pisicii  le identifici prin faptul ca felina nu te lasa sa o atingi in locurile cu pricina. Vrei sa ii faci pe plac, sa o rasfeti si sa o mangai asa cum si-ar dori ea? Iata un mic ghid care sa te indrume corect.

Un studiu efectuat de Susan Soennichsen si Arnold S. Chamove de la Universitatea Massey din Noua Zeelanda a demonstrat ca pisicile prefera sa fie mangaiate de oameni doar pe cateva zone ale corpului:

  • intre ochi si ureche (deasupra obrazului superior) – prima preferinta
  • sub barbie si in apropierea boticului – a doua preferinta
  • pe spate (in zona apropiata de coada) – ultima preferinta
  • pe cap, pe spate si pe piept – a doua preferinta, la egalitate cu barbia

Cercetatorii au concluzionat ca pisicilor le place cel mai multe sa fie mangaiate intre zona dintre ochi si ureche deoarece, astfel, ele ne pot marca cu glandele din zona mustatilor in timp ce le alintam. Aceasta este modalitatea lor de a consolida relatia sociala cu stapanii.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>